Sol over opponent AZ: 'Idrissi, Boadu, wow, die jongen met dat opvallende haar'

Sol over opponent AZ: 'Idrissi, Boadu, wow, die jongen met dat opvallende haar'

05-09-2020 17:17
39

AZ komt medio september een goalgetter met een Willem II-verleden tegen: Fran Sol speelt sinds januari 2019 voor Dinamo Kiev, de Champions League-tegenstander van de Alkmaarders. De 28-jarige Spanjaard volgt de Eredivisie van een afstandje gevolgd en heeft meegekregen dat AZ een serieuze gooi naar het kampioenschap naar het kampioenschap heeft gedaan.

Toen het Eredivisie-seizoen stil werd gelegd, stond AZ op gelijke hoogte met Ajax. Sol wil de tegenstander van dinsdag 15 september dan ook absoluut niet onderschatten. "Toevallig had ik het er laatst met een paar teamgenoten over: AZ was afgelopen seizoen net zo goed, misschien zelfs wel beter, dan Ajax. Ze zijn echt to-taal niet minder. Misschien qua naam, maar niet qua prestaties", laat hij weten aan Voetbal International.

Sol kent een groot deel van de huidige AZ-selectie nog van zijn Eredivisie-tijd. Oussama Idrissi is één van zijn favorieten. "Ik hou van zijn manier van spelen en dribbelen. Dat kan ons weleens problemen bezorgen. Ook die jonge jongen vind ik erg goed. Myron Boadu, wauw. Echt een groot talent." Ook de naam Calvin Stengs doet een belletje rinkelen bij de in Madrid geboren spits. "Die jongen met dat opvallende haar! Dat is ook een rising star, ja."

De spits kijkt ernaar uit om weer tegen een Nederlandse club te spelen, maar realiseert zich dat Dinamo Kiev zijn borst nat kan maken. Sol is intern al geraadpleegd en heeft trainer Mircea Lucescu ingelicht. "Dat AZ anders is dan andere Nederlandse teams. Veel Eredivisie-ploegen willen heel graag de bal hebben en continu aanvallen, maar zij kunnen ook héél goed counteren. En wat zij ook veel en goed doen is passen en lopen, passen en lopen, passen en lopen. Dat maakt het echt een lastige tegenstander."