Getouwtrek om De Rooij: 'Misschien is hij na vandaag wel acht ton waard'

Getouwtrek om De Rooij: 'Misschien is hij na vandaag wel acht ton waard'

05-09-2020 18:21 Laatste update: 18:23
22

De onderhandelingen over Kaj de Rooij zijn nog altijd in volle gang, laat technisch manager Mark Scheepers van FC Eindhoven weten. NAC Breda lijkt de belangrijkste kandidaat om de aanvaller over te nemen. Ook PSV is geïnteresseerd.

De Rooij wil zelf graag een transfer maken, zo maakte hij deze week duidelijk in de media. "Wij hebben dat vernomen in de pers", zegt Scheepers tegen FOX Sports. "We hebben afgelopen week met hem gesproken. Kaj staat er heel reëel in en wil z'n best blijven doen voor Eindhoven. We hebben hem duidelijk gemaakt dat het nog lang niet zover is dat hij gaat vertrekken. Hij heeft gezegd dat hij het snapt en z'n best wil doen, dus hij wacht het ook gewoon af."

NAC zou 400.000 euro op De Rooij hebben geboden, terwijl er ook een bedrag van 200.000 euro werd genoemd. "Dat komt in de richting", zegt Scheepers over de genoemde 400.000 euro. "De twee ton klopt ongeveer, maar de rest is bonussen etc.. Dat is geen zekerheid voor FC Eindhoven. We willen wel boter bij de vis en niet een of twee jaar afwachten."

De 400.000 euro komt wel aardig in de buurt van de vraagprijs van Eindhoven, zegt Scheepers. "Dat is geen gek bedrag, maar misschien is hij na vandaag (na FC Eindhoven - Telstar, red.) wel acht ton waard. We zijn aan het kijken naar wat er gaat gebeuren. We lezen ook dat hij misschien wel een miljoen waard zou zijn. Het is allemaal onzeker, we zijn ermee bezig."