Droomstart voor Streppel in Kerkrade: tien razende minuten volstaan voor Roda

05-09-2020 22:50 Laatste update: 22:52
61

Het Roda JC-avontuur van Jurgen Streppel had niet beter kunnen starten. De Zuid-Limburgers openden het seizoen met een 0-4 zege bij Jong Ajax en wonnen zaterdag ook ruim van TOP Oss: tien razende minuten in de eerste helft volstonden voor een 3-0 zege.

Roda JC-TOP Oss 3-0
Roda startte met de midweeks binnengehaalde doelman Youri Roulaux en linksback Amir Absalem, bij de gasten stond tropische verrassing Mateo Sebastián Aramburu in de spits. Na speldenprikjes van beide kanten werd de wedstrijd na een half uur opengebroken: rechtsback Stefano Marzo was de gevierde man. De gastheren kwamen vervolgens op stoom en stonden nog vóór rust op 3-0: Roland Alberg en Jordy Croux voerden de score op.

Roda leek in de tweede helft de marge verder op te willen voeren, maar de wedstrijd bloedde uiteindelijk dood. Streppel en de zijnen sluiten de Keuken Kampioen Divisie-zaterdag af als nummer twee: vooralsnog staat alleen Cambuur op doelsaldo boven Roda.

MVV - Cambuur 1-7
De wedstrijd begon om 19.00 uur, maar de spelers van Cambuur zaten 's ochtends om 08.30 uur al in de bus richting Limburg. Trainer Henk de Jong liet niets aan het toeval over en wilde een optimale voorbereiding op de wedstrijd. Dat is gelukt, want Cambuur was vanaf de eerste minuut te sterk voor MVV, dat er in eigen huis nauwelijks aan te pas kwam.

Het duurde even voor de eerste goal gemaakt werd, maar daarna ging het hard. Robin Maulun opende na negentien minuten de score en daarna waren ook Mees Hoedemakers en Robert Mühren (2x) trefzeker. Daardoor stond het voor de rust al 0-4 voor Cambuur. Via een benutte penalty van Joeri Schroijen deed MVV nog voor de pauze iets terug.

Van het beetje vertrouwen dat MVV door de goal van Schroijen gekregen had, was al snel niets meer over. Jamie Jacobs maakte vlak na rust 1-5 en het dreigde pas echt een afstraffing te worden toen ook Jarchinio Antonia twee keer de trekker overhaalde. Met nog een kwartier te gaan waren de dubbele cijfers haalbaar, maar Cambuur haalde de voet van het gaspedaal.

Cambuur zet al na twee wedstrijden de toon in het nieuwe Keuken Kampioen Divisie-seizoen. De ploeg van Henk de Jong, die promotie ontnomen werd, won vorige week al met 2-0 van NEC.

FC Eindhoven - Telstar 2-3
Telstar heeft zaterdag z'n eerste wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie gewonnen. De ploeg van Andries Jonker stond op achterstand tegen FC Eindhoven, maar draaide die om en ging er met de winst vandoor: 2-3. Ilias Bronkhorst was opnieuw belangrijk voor Telstar.

Bronkhorst scoorde vorige week twee keer tegen FC Volendam (2-2) en was ook trefzeker tegen Eindhoven. Bij Telstar zat assistent-trainer Edgar Davids voor het eerst op de bank en er was tevens ook een andere primeur: Shona Shukrula was de eerste vrouwelijke vierde official ooit in het betaalde voetbal.

Eindhoven kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd, maar Telstar haalde als eerste de trekker over. Dat deed Bronkhorst namens de club uit Velsen-Zuid. In de tweede helft kwam Eindhoven terug in de wedstrijd. Goudhaantje Kaj de Rooij, om wie veel te doen is, bediende Hugo Botermans nog geen minuut en hij maakte al snel gelijk. De Rooij schoot vervolgens zelf de 2-1 binnen en schroefde zijn marktwaarde verder omhoog.

Telstar zat niet bij de pakken neer en toonde veerkracht. De ploeg van Jonker kwam na ruim een uur op 2-2 door Shayne Pattynama. Diezelfde Pattyname bepaalde de eindstand een paar minuten later op 2-3.