Rake vrije trap en cornergoal kosten Cambuur-bestuur 1500 euro: Dat is de balans

Rake vrije trap en cornergoal kosten Cambuur-bestuur 1500 euro: "Dat is de balans"

05-09-2020 21:42
15

De spelersgroep van SC Cambuur is zaterdagavond 1500 euro rijker geworden na de uitwedstrijd tegen MVV, vertelde Jarchinio Antonia na afloop breed lachend. De koploper van het vorige Keuken Kampioen Divisie-seizoen won met liefst 1-7 in De Geusselt en scoorde twee keer uit een standaardsituatie.

Robin Maulun opende de score uit een vrije trap, Antonia maakte de zesde treffer uit een hoekschop. Dit heeft het bestuur van de Leeuwarders geld gekost. "We hebben een afspraakje gemaakt: als we uit spelhervattingen doelpunten maken, komt er voor elk doelpunt duizend euro in de pot", aldus Antonia in gesprek met FOX Sports.

De bestuursleden van Cambuur moesten dus tweeduizend euro aftikken, maar hadden nog 'geluk' dat MVV nog een strafschop mee kreeg. "Dus daar gaat vijfhonderd van af. Dat is de balans", voegde Antonia toe. De rechtsbuiten scoorde ook nog met een stiftballetje, maar kreeg daar geen extra premie voor. "Die was alleen voor het scorebord."

Naast Maulun en Antonia scoorden ook Robert Mühren (twee keer), Mees Hoedemakers en Jamie Jacobs voor Cambuur. Joeri Schroijen hielp MVV vanaf de stip aan de 'eretreffer'.