Schade groot in Groningen: 'Als je die op je hoofd krijgt ben je zwaargewond'

Schade groot in Groningen: 'Als je die op je hoofd krijgt ben je zwaargewond'

06-09-2020 07:08
111

De ravage is groot in de binnenstad van Groningen. Zaterdag gingen daar supporters van de Duitse club Arminia Bielefeld en aanhangers van FC Groningen met elkaar op de vuist.

"Er is behoorlijk wat schade. Mijn terras is kapot, ik heb nog één hele tafel. Terrasmeubilair, fietsen en glaswerk, van alles vloog voorbij", geeft Bastiaan Schokker - eigenaar van restaurant Bellami's - aan in gesprek met RTV Noord. "Een afwasser heeft snel de garage gesloten, zodat de vechtersbazen daar geen grote flessen en andere munitie vandaan konden halen."

Larissa van Duuren, eigenaar van café Mulder, begrijpt niets van de rellende voetbalfans. "We hebben het als horeca al zo moeilijk sinds het begin van de coronacrisis. Nu mogen we weer open en hebben we dit. Hoe haal je het in je hoofd?"

Volgens Van Duuren is het een wonder dat er geen mensen zwaargewond zijn geraakt. "Dit had echt heel anders kunnen aflopen, nu ik de schade zie. Er ligt een grote zware stoel van ons met een metalen onderstel op straat. Als je die op je hoofd krijgt, ben je wel zwaargewond. Het is stuitend."