'Liverpool spreekt vraagprijs Wijnaldum uit: Barça hoopt op lager bedrag'

'Liverpool spreekt vraagprijs Wijnaldum uit: Barça hoopt op lager bedrag'

06-09-2020 08:16 Laatste update: 08:17
102

Liverpool heeft aan FC Barcelona aangegeven ruim zestien miljoen euro te willen hebben voor Georginio Wijnaldum. De Nederlander mag vertrekken bij Liverpool nu hij nog maar één jaar onder contract staat bij de club.

Dat meldt The Daily Mail. Eerder werd gesproken over een transfersom van ruim elf miljoen euro, maar dat was Liverpool te weinig. Barcelona heeft met Miralem Pjanic al een nieuwe middenvelder binnengehaald, maar Ronald Koeman wil zijn selectie nog verder versterken. Hij kent Wijnaldum nog goed uit zijn tijd bij Oranje en wil de 29-jarige middenvelder graag naar Camp Nou halen.

Wijnaldum kwam in 2016 naar Anfield na een periode bij Newcastle United. Hij kwam tot 187 wedstrijden in het shirt van Liverpool en had een groot aandeel in het kampioenschap van vorig seizoen.

Liverpool hoopt door de verkoop van Wijnaldum ruimte te maken voor Thiago Alcántara. De Bayern München-middenvelder staat hoog op het wensenlijstje van trainer Jürgen Klopp, maar vooralsnog wil Liverpool de vraagprijs van ruim 33 miljoen euro niet op tafel leggen.