Sneijder sprak met Memphis: 'Hij ging reageren, dan krijg je een sneeuwbaleffect'

Sneijder sprak met Memphis: 'Hij ging reageren, dan krijg je een sneeuwbaleffect'

06-09-2020 10:07
32

Wesley Sneijder heeft contact gezocht met Memphis Depay om het te hebben over zijn reacties in de media. De voormalig middenvelder denkt dat de aanvaller zijn voeten moet laten spreken.

"Memphis is een speler met fantastische kwaliteiten, met een zeer hoog niveau. Hij is alleen wel ongelukkig geweest met een aantal dingen in de media", geeft Sneijder aan in de liveshow van Voetbal International. "Je kan er op verschillende manieren mee omgaan. Hij ging daar weleens op reageren en dan krijg je een sneeuwbaleffect. Daar moet hij vanaf, dat heb ik hem ook gezegd."

"Kijk uit op welke momenten je reageert", adviseert Sneijder Memphis dan ook. "Je hoeft niet altijd te reageren. Het is ook weer niet zo dat je nooit hoeft te reageren, maar soms moet je dingen laten gaan. En dán moet je reageren op het veld."

Sneijder zag dat Memphis een van de betere spelers was aan Oranje-zijde tijdens de 1-0 overwinning op Polen van afgelopen vrijdag. "Memphis was de enige speler die voor gevaar zorgde. Hij was niet van de bal te krijgen, ze waren ook vervelend met hem bezig trouwens. Geniale bal op Frenkie vlak voor rust. Dat zijn kwaliteiten die hij bezit", sluit Sneijder af.