Vereerde Ten Cate reageert op verrassend Oranje-nieuws van Jansma

Vereerde Ten Cate reageert op verrassend Oranje-nieuws van Jansma

06-09-2020 12:51 Laatste update: 21:28
132

Henk ten Cate heeft kort gereageerd op het nieuws van Kees Jansma, die bij Voetbal International vertelde dat de spelersraad van het Nederlands elftal hem wil als nieuwe bondscoach. Inhoudelijk kan Ten Cate er weinig over kwijt, al is hij wel vereerd.

Meerdere namen zijn genoemd, maar de voorkeur zou uitgaan naar Ten Cate (65). Hij geeft aan nog niet door de KNVB te zijn benaderd. "Maar als de spelers mijn naam daadwerkelijk hebben genoemd, is dat eervol. Spelers zijn voor een trainer het beste referentiekader", zegt Ten Cate tegen De Telegraaf.

Na het vertrek van Ronald Koeman naar FC Barcelona is assistent-trainer Dwight Lodeweges doorgeschoven. Hij stond vrijdag ook voor de groep toen Oranje tegen Polen speelde in het kader van de UEFA Nations League, maar het heeft er alle schijn van dat de KNVB een nieuwe bondscoach gaat zoeken.

De spelersraad van Oranje, die bestaat uit Virgil van Dijk, Kevin Strootman, Matthijs de Ligt, Ryan Babel en Daley Blind, geeft dus de voorkeur aan Ten Cate. Louis van Gaal gaf vorige week bij de NOS ook aan open te staan voor Oranje. Aanvoerder Van Dijk vertelde op de persconferentie dat hij zijn naam niet genoemd had. Georginio Wijnaldum werkte goed samen met Van Gaal, maar ook met andere trainers, zo gaf hij aan.

Ten Cate was de afgelopen jaren actief bij Al-Jazira, Al Wahda en Al-Ittihad. In Nederland trainde hij NAC Breda, Ajax en Sparta. Onder Frank Rijkaard was Ten Cate assistent van Barcelona.