Almere City verslaat Excelsior in bizarre wedstrijd met tien doelpunten

06-09-2020 14:05 Laatste update: 14:08
30

Excelsior en Almere City hebben er zondagmiddag een waar spektakelstuk van gemaakt. De wedstrijd werd afgesloten met tien doelpunten: 4-6.

Zeven van de tien goals werden al voor de rust gemaakt. Al na vijf minuten spelen stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord. Thomas Verheydt opende na drie minuten de score voor Almere City, maar Reuven Niemeijer maakte al snel gelijk. Dat gebeurde twee minuten later. Vervolgens nam Excelsior in rap tempo afstand van Almere. Eliás Ómarsson sloeg twee keer toe en bracht de stand op 3-1. Op dat moment waren er slechts achttien minuten gespeeld.

Een grote uitslag lonkte voor Excelsior, maar plots sloeg Almere hard terug. Faris Hammouti bracht de spanning weer terug in de wedstrijd en een minuut later (minuut 25) stond het door Jearl Margaritha weer 3-3. Verheydt scoorde tien minuten later opnieuw en maakte er in de 37e minuut zelfs 3-4 (!) van.

Het niveau van de eerste helft werd in de tweede helft niet meer gehaald. Excelsior bleef lang in de wedstrijd, maar leek lamgeslagen toen Almere er in de slotfase 3-5 van maakte. De wedstrijd werd afgesloten met drie goals in drie minuten tijd. Xian Emmers maakte 3-5, Ómarsson zorgde voor 4-5 en Tim Receveur besliste de wedstrijd in minuut 88 met de 4-6. Het had ook nog 4-7 kunnen worden, maar zover kwam het niet.