Ten Cate: 'Geen geheim dat ik dit aantal jaar geleden al wilde doen'

Ten Cate: 'Geen geheim dat ik dit aantal jaar geleden al wilde doen'

Gepubliceerd: zondag 6 september 2020 om 16:35zo 06-09-2020 om 16:35

Henk ten Cate, een van de namen op het lijstje van de KNVB om de opvolger te worden van de naar FC Barcelona vertrokken Ronald Koeman, gaat serieus nadenken mocht hij benaderd worden door de Nederlandse voetbalbond.

"Het is geen geheim dat ik dit een aantal jaar geleden al wilde doen maar dat is mislukt", geeft Ten Cate aan in gesprek met FOX Sports. Het is de meest eervolle baan die er is. Het is een leuk team, zeer beloftevol en ik denk dat er nog veel meer in het vat zit. Er valt heel veel uit deze groep te halen."

Marten de Roon ontkende tijdens de persconferentie dat de spelersraad van Oranje Ten Cate naar voren heeft geschoven, maar naar verluidt staat Ten Cate wel hoog op het lijstje van de KNVB. "Ik ben positief verrast. Ik heb niks van de spelers zelf gehoord maar ik vind het in de huidige tijd heel prettig dat spelers naar hun mening gevraagd wordt. Dat is bij een bond veel belangrijker dan bij een club omdat spelers jarenlang voor de bond spelen."

De spelers van het Nederlands elftal willen Dwight Lodeweges graag behouden, weet ook Ten Cate. "Ik vind het een plezierig mens en een goede trainer", geeft hij aan over zijn collega.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Ten Cate geschikt?

Ja
62%
Nee
38%
(6539 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws