'Suárez moet nog één horde nemen voor gewenste transfer naar Juventus'

'Suárez moet nog één horde nemen voor gewenste transfer naar Juventus'

06-09-2020 19:25 Laatste update: 07-09-2020 11:41
69

De transfer van Luis Suárez is weer een stapje dichterbij gekomen. FC Barcelona en Juventus zijn het nagenoeg eens over een overstap. Suárez kan de Catalaanse club gratis verlaten, al is het ook niet uitgesloten dat de Spaanse club een kleine transfersom overhoudt.

Dat melden media uit Italië en Spanje. Suárez heeft nog een contract voor één jaar bij Barcelona, maar omdat hij onder Ronald Koeman geen toekomst meer heeft bij Spanje kan hij onder relatief gunstige voorwaarden vertrekken. 

Voor Suárez ligt bij Juventus een tweejarig contract ter waarde van tien miljoen euro per seizoen klaar, zo melden Italiaanse media. De oud-spits van FC Groningen, Ajax en Liverpool moet dan echter wel de juiste papieren hebben. Suárez is vanwege zijn Uruguyaanse nationaliteit een speler van buiten de EU. Zijn vrouw heeft al een Italiaans paspoort en om die reden kon Barcelona hem ook inschrijven als non-EU-speler, maar in Italië werkt dat anders. Suárez moet zijn eigen papieren behalen. 

Maandag wordt Suárez volgens Italiaanse, Spaanse en Uruguyaanse media verwacht op het Italiaanse consultaat in Barcelona voor een taaltest. Doorstaat hij die, dan kan de overstap worden afgerond.