Sneijder snapt counterende De Roon: Zo'n naam hoort niet op straat te liggen

Sneijder snapt counterende De Roon: "Zo'n naam hoort niet op straat te liggen"

06-09-2020 20:20
41

Wesley Sneijder maakt in De Telegraaf reclame voor Henk ten Cate, die door de spelersraad van het Nederlands elftal naar voren zou zijn geschoven als nieuwe bondscoach. Dat werd overigens ontkend door Oranje-speler Marten de Roon.

Voormalig Oranje-perschef Kees Jansma en De Telegraaf meldden zondag dat de spelers van Oranje hopen op Ten Cate. De Roon ontkende stellig en noemde het 'totale onzin' "Het is logisch dat de spelers in de verdediging gaan", zegt Sneijder. "Zo'n naam hoort niet op straat te liggen, omdat je de directie daarmee voor de voeten loopt. Maar ik zou het heel verstandig vinden en kan het me dus ook heel goed voorstellen dat ze de directie adviseren om voor Ten Cate te kiezen."

Dat niet iedereen enthousiast is over Ten Cate, snapt Sneijder wel. "Henk is assistent-trainer bij FC Barcelona en Chelsea geweest, maar heeft nooit alleen aan het roer gestaan bij een internationale topclub. Bijna alle spelers die met hem hebben gewerkt, weten echter wat een fantastische trainer én een prettig mens hij is."

En juist dat laatste is belangrijk voor de spelers van Oranje, zegt Sneijder. "Henk is net als Ronald Koeman een mensenmens. Iemand die zich wil en kan wegcijferen voor het grotere doel. Het Nederlands elftal zit nu in een bepaalde flow en de spelers weten precies wat er van wie wordt verwacht. Zij hechten er veel waarde aan dat Dwight Lodeweges en Patrick Lodewijks in de staf blijven en bij Ten Cate zal dat veel minder een probleem zijn dan bij Van Gaal."

Sneijder snapt wel dat de spelers van Oranje Dwight Lodeweges niet kwijt willen. Lodeweges schijnt tactisch een belangrijke rol te hebben. "Ten Cate is als trainer ook tactisch heel sterk. Ik denk dat het een perfecte combinatie is. Ook omdat ze elkaar uit het verleden kennen en elkaar prima zullen aanvullen. Lodeweges is de rustige van de twee en Ten Cate zit er heel kort bovenop. Maar dan bedoel ik wel op een heel andere manier dan Van Gaal..."