Vermeend racisme in De Geusselt: 'Proberen contact te krijgen met MVV-directie'

Vermeend racisme in De Geusselt: 'Proberen contact te krijgen met MVV-directie'

06-09-2020 21:24
160

De KNVB gaat een onderzoek instellen naar vermeend racisme in De Geusselt. Vlak voor de rust van het duel tussen MVV en Cambuur, dat door de Leeuwarders met liefst 1-7 gewonnen werd, kreeg Issa Kallon verwensingen vanaf de tribune naar zijn hoofd.

Kallon, vleugelaanvaller van Cambuur, sprak in de rust met ploeggenoten en zijn trainer over het incident. De Leeuwarder Courant weet nu dat er een onderzoek is gestart. "Op dit moment zijn we informatie aan het verzamelen over hetgeen is gebeurd", laat een woordvoerder van de KNVB weten tegen de krant. "Er is al contact geweest met de scheidsrechter en we proberen momenteel contact te leggen met de directie van MVV. Vervolgens gaat de aanklager aan de slag met deze informatie en de wedstrijdrapporten."

Na de rust liet de scheidsrechter omroepen dat het duel zou worden stilgelegd bij racistische uitingen. Kallon en zijn ploeggenoten wilden namelijk per se verder spelen. "Als het inderdaad om racisme blijkt te gaan, dan nemen we dat extra hoog op", zegt de woordvoerder vanuit Zeist. "Dat willen we absoluut niet in de stadions terugzien. Zo kan een stadionverbod vanwege het beledigen met een discriminatoir karakter oplopen tot 120 maanden."