Succesvol debuut voor Immers: NAC pakt de volle buit in Helmond

Succesvol debuut voor Immers: NAC pakt de volle buit in Helmond

06-09-2020 21:50
23

NAC heeft na twee wedstrijden in het nieuwe seizoen van de Keuken Kampioen Divisie zes punten vergaard. Het debuut van Lex Immers bij de Parel van het Zuiden werd opgeluisterd met een 2-0 zege bij Helmond Sport.

Helmond begon op De Braak het beste, maar was niet de ploeg die op voorsprong kwam. Na een half uur lag de bal op de stip na een handsbal van Guus Joppen en stond Huseyin Dogan namens NAC achter de bal. Hij pakte dat cadeautje uit (0-1) en zorgde er daarmee voor dat de Parel van het Zuiden met een voorsprong de rust haalde.

Helmond drong namelijk aan, maar wist NAC-keeper Olij niet te verschalken. Ook een penaltyclaim wegens hands van Dion Malone werd van de hand gewezen. Na de pauze golfde de wedstrijd op en neer en kregen beide ploegen kleine mogelijkheden. Pas in de slotfase kwam er een grote kans en die was meteen raak. Sydney van Hooijdonk gooide het duel op slot: 0-2.

Daarmee sluit de club uit Breda aan bij de clubs die na twee wedstrijden de maximale score hebben. Cambuur en Roda hebben ook zes punten en eerstgenoemde blijft NAC op basis van het doelsaldo voor. Ook De Graafschap kan nog op zes uit twee komen.