'Zoet trekt deur achter zich dicht bij PSV en praat in Italië over een transfer'

'Zoet trekt deur achter zich dicht bij PSV en praat in Italië over een transfer'

06-09-2020 23:04 Laatste update: 23:11
108

Jeroen Zoet is in Italië om een transfer naar Spezia te bespreken. Dat melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. De keeper lijkt dus op zeker te gaan vertrekken bij PSV.

Het ED schrijft dat Spezia zich ook al meldde bij PSV en tot een snelle deal wil komen. Zoet is daarom al naar Italië afgereisd om ook tot overeenstemming te komen met de club. Afgelopen weekend sprak de doelman nog met meerdere andere clubs, zoals Besiktas en Middlesbrough. De Italianen zijn tot dusver het doortastendst geweest.

Zoet lijkt PSV zo'n anderhalf miljoen euro plus bonussen te gaan opleveren. Ook in het salarisbudget zal een vertrek van de keeper extra ruimte opleveren. Het is niet de verwachting dat de Eindhovenaren het onderste uit de kan willen halen: ze gunnen Zoet een transfer en ze hebben hun indicatie al afgegeven bij Spezia.

Voetbal International weet dat Zoet zelf een voorkeur heeft voor Spezia en dat hij mede daarom naar Italië is afgereisd. Hij gaat daar kijken of deze stap inderdaad de juiste is. Bij de club uit La Spezia zal Zoet, als hij tekent, uitkomen in de Serie A. De club promoveerde via de play-offs en staat voor hun debuutseizoen op het hoogste niveau in Italië.