Robben maakt compliment bij Groningen: Ik schreeuwde keihard naar Mo

Robben maakt compliment bij Groningen: "Ik schreeuwde keihard naar Mo"

07-09-2020 11:57
30

Arjen Robben maakte afgelopen weekend zijn eerste doelpunt voor FC Groningen sinds zijn veelbesproken comeback. Achteraf is de aanvaller (36) blij dat hij niet vaker scoorde in de 45 minuten die hij speelde.

"Als ik een tweede goal had gemaakt, worden de verwachtingen weer zo hoog, alsof dat dan de standaard gaat worden. Ik probeer gewoon lekker verder te gaan", zei hij na de oefenwedstrijd tussen Groningen en Arminia Bielefeld (1-1) tegen het Dagblad van het Noorden. "Terwijl ik natuurlijk met een proces bezig ben, ik wil weer op niveau komen."

Robben is er nog niet, benadrukt hij. "Qua conditie, kracht en snelheid zit het wel goed, maar die echte voetbalbelasting, daar moet mijn lichaam nog aan wennen. Daardoor krijg ik ook nu en dan van die kleine pijntjes. Maar ik ben ontzettend blij dat ik weer 45 minuten kon spelen. En volgens mij heb ik het best aardig ingevuld."

Robben scoorde na een goede actie van collega-aanvaller Mo El Hankouri. "Ik schreeuwde keihard naar Mo dat ik die bal wel wilde. Hij vertelde me later dat-ie me op het allerlaatst had gehoord. Hij deed er alles aan om de bal bij mij te krijgen en dat lukte. Dat deed hij super. Ik hoefde alleen nog beheerst af te drukken."