'Ik ben minder lief op het veld, heb meer body gekregen en ben professioneler'

'Ik ben minder lief op het veld, heb meer body gekregen en ben professioneler'

07-09-2020 12:28
22

Teun Bijleveld is klaar om zijn kans te pakken bij Heracles Almelo. Een jaar geleden kwam de middenvelder (22) over van Ajax, maar naar eigen zeggen weet hij nu pas wat profvoetbal inhoudt.

Bijleveld werd opgeleid door AZ en speelde enkele seizoenen bij Jong Ajax, voordat hij de overstap maakte naar Heracles. Na slechts 211 minuten in zijn eerste jaar moet dít zijn seizoen worden. "Ik ben niet meer dezelfde speler als een jaar geleden, mijn mentaliteit is anders. Ik ben minder lief op het veld. Ik heb hard gewerkt, meer body gekregen en ben professioneler", reageert Bijleveld in gesprek met TC/Tubantia.

Wedden

Meer odds

"Had je me vorig jaar op hetzelfde moment gevraagd of ik er klaar voor was, dan was het antwoord zeker 'ja' geweest. Nu weet ik dat het niet een-twee-drie is gedaan", erkent Bijleveld. "Er is zo veel voor nodig, op en naast het veld. Niet dat ik er te makkelijk over dacht, maar ik wist nog niet wat ik nu weet. Ik liep wat pasjes achter. Bij Heracles worden ook andere dingen gevraagd dan bij mijn vorige clubs: AZ en Ajax. Hier hebben we minder vaak de bal."