'Van Gaal die anderen meeneemt naar Oranje: dat moet je als KNVB niet willen'

'Van Gaal die anderen meeneemt naar Oranje: dat moet je als KNVB niet willen'

07-09-2020 12:46
70

De KNVB moet een bondscoach benaderen die wil samenwerken met Dwight Lodeweges. Dat stelt oud-international Peter Boeve, die Louis van Gaal niet de beste kandidaat vindt.

Het is geen geheim dat Van Gaal openstaat voor een derde ambtstermijn als bondscoach van Oranje. "Als Louis van Gaal, die ik overigens een prima trainer vind, anderen zou willen meebrengen moet je als bond dat nu niet willen", reageert Boeve in De Telegraaf. "In dat geval moet Louis bij Truus op de bank blijven. Oranje moet de weg van Koeman blijven volgen..."

De zestienvoudig Oranje-international heeft niets dan lof voor Lodeweges. "Als rechterhand van de hoofdcoach bracht hij onder Ronald Koeman veel. Daarom haalde Ronald hem er ook bij. Ik weet niet wie de hoofdcoach straks wordt, maar het is belangrijk voor deze groep internationals dat Dwight erbij blijft. Dat hebben ze al duidelijk gemaakt ook. Je moet Dwight in zijn beste rol houden.

"Dwight was er vrijdagavond trots op dat hij als bondscoach voor Oranje stond. Dat straalde hij uit. We weten ook allemaal dat hij analytisch heel sterk is. Ik heb hem meegemaakt bij de KNVB en ken hem goed. Daardoor weet ik hoeveel verstand hij van het spel heeft", besluit Boeve.