Van der Wiel haalt eerste RKC-doelstelling niet, maar krijgt de tijd: 'Geen datum'

Van der Wiel haalt eerste RKC-doelstelling niet, maar krijgt de tijd: 'Geen datum'

07-09-2020 14:13
25

Gregory van der Wiel meldde zich begin augustus op het trainingsveld van RKC Waalwijk en sprak toen de intentie uit om wedstrijdfit te zijn bij de start van het Eredivisie-seizoen. De 32-jarige Amstedammer gaat de wedstrijd tegen Vitesse van zondag 13 september echter niet halen: desondanks is het niet uitgesloten dat hij dit seizoen nog het geel-blauwe tenue zal dragen.

Van der Wiel vertrok in het voorjaar van 2019 bij Toronto FC en heeft vervolgens bijna anderhalf jaar lang zonder club gezeten. De 46-voudig Oranje-international traint nu al een tijdje mee met RKC, maar heeft nog even de tijd nodig om fit te worden. RKC-directeur Frank van Mosselveld gunt Van der Wiel de tijd. "Het gaat om zijn gevoel en hoe hij vindt dat het gaat", laat hij weten aan Voetbal International.

Van Mosselveld hoopt dat Van der Wiel binnenkort wedstrijden gaat spelen voor RKC, maar legt de rechtsback geen druk op. "We hebben met elkaar afgesproken dat we de tijd nemen, dus dat doen we. Het initiatief ligt bij hem. We hebben geen concrete datum in ons hoofd."

RKC trapt zondag om 16.45 uur thuis af tegen Vitesse. De Brabanders haalden deze zomer al acht nieuwe spelers, onder wie Van der Wiels oud-ploeggenoot Vurnon Anita.