Zes Nederlanders op shortlist van 60 in Golden Boy-verkiezing: Ajax levert drietal

Zes Nederlanders op shortlist van 60 in Golden Boy-verkiezing: Ajax levert drietal

07-09-2020 15:28
132

Tuttosport heeft de shortlist voor de Golden Boy 2020 teruggebracht naar zestig man. Zes Nederlandse spelers komen in aanmerking voor de prestigieuze prijs voor jonge talenten, die in 2018 werd gewonnen door Matthijs de Ligt.

Nadat Sepp van den Berg (Liverpool) en Jayden Braaf (Manchester City) zijn afgevallen, zijn er nog zes Nederlandse spelers over: Mitchel Bakker (Paris Saint-Germain), Myron Boadu (AZ), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Ryan Gravenberch (Ajax), Mohamed Ihattaren (PSV) en Joshua Zirkzee (Bayern München). Ook de in Almere geboren Ajacied Sergiño Dest is genomineerd: hij heeft echter gekozen voor een interlandcarrière namens de Verenigde Staten.

Verder is nog één Eredivisie-speler genomineerd: de Ghanese Ajax-aanwinst Mohammed Kudus. Kersvers ploeggenoot Antony had de vorige shortlist gehaald, maar is niet door de meest recente schifting heen gekomen. Erling Braut Haaland, Jadon Sancho (beiden Borussia Dortmund), Alphonso Davies (Bayern München) en Ansu Fati (FC Barcelona) lijken op voorhand de grootste kanshebbers.

De prijs van Tuttosport werd twee keer door een Nederlander gewonnen: Rafael van der Vaart won de eerste editie in 2003, De Ligt was in 2018 de gelukkige. João Félix (Atlético Madrid) is de titelverdediger.

Bekijk hier de volledige shortlist.