'Go Ahead Eagles verrast opnieuw: na Douglas nu Mulenga (36) op proef'

'Go Ahead Eagles verrast opnieuw: na Douglas nu Mulenga (36) op proef'

07-09-2020 16:52 Laatste update: 16:55
31

Go Ahead Eagles heeft wederom een opvallende proefspeler naar De Adelaarshorst gehaald. De 36-jarige Jacob Mulenga – voormalig spits van onder meer FC Utrecht – mag zich de komende tijd bewijzen in Deventer.

De club heeft het nieuws nog niet bevestigd, maar RTV Oost en Voetbal International melden dat Mulenga binnenkort mee gaat trainen. De routinier uit Zambia maakte tussen 2009 en 2014 furore bij FC Utrecht, verkaste daarna naar het Turkse Adana Demirspor en streek vervolgens in China neer. De 43-voudig international van Zambia zit momenteel zonder club.

Het is niet voor het eerst dat Go Ahead een konijn uit de hoge hoed tovert. Oude FC Twente-bekende Douglas Franco Teixeira kwam begin juli meetrainen met Kowet. De geboren Braziliaan koos uiteindelijk echter voor een verblijf bij het Duitse Würzburger Kickers.

De ploeg van Kees van Wonderen bereidt zich ondertussen voor op de uitwedstrijd tegen SC Cambuur van vrijdagavond. De competitieopening tegen FC Dordrecht leverde een teleurstellende 0-0 op.