Eredivisie-start Utrecht en AZ uitgesteld: wedstrijd van zaterdag gaat niet door

Eredivisie-start Utrecht en AZ uitgesteld: wedstrijd van zaterdag gaat niet door

07-09-2020 19:00 Laatste update: 20:03
348

Opmerkelijk nieuws: de wedstrijd tussen FC Utrecht en AZ van aanstaande zaterdag is uitgesteld. De club uit Alkmaar heeft uitstel gevraagd in verband met de voorrondes van de Champions League.

Dat bevestigen de KNVB, AZ en Utrecht via officiële kanalen. "Na overleg met de Eredivisie en de KNVB bleek de bond ontvankelijk voor ons verzoek. Men ziet in dat uitstel van deze wedstrijd niet alleen het belang van AZ, maar het belang van het volledige Nederlandse voetbal dient", reageert Robert Eenhoorn, de algemeen directeur van AZ op de clubwebsite.

Bij FC Utrecht is men niet te spreken over het besluit, vooral de timing komt op een slecht moment. "We keken uit naar weer een officiële wedstrijd in Stadion Galgenwaard, na vijf maanden zonder", geeft algemeen directeur Thijs van Es aan. "Spelers, staf, supporters, leden van de Businessclub, partners, de inwoners van de regio Utrecht en natuurlijk wij als directie hebben ons maandenlang verheugd op 12 september. Dat de KNVB zo kort voor deze wedstrijd, vijf dagen voor de aftrap, besluit tot uitstel over te gaan is voor ons onbegrijpelijk en teleurstellend."

Besluitvorming
Utrecht gunt AZ de ruimte om zich zo optimaal voor te bereiden op de wedstrijd tegen Dinamo Kiev, maar is vooral teleurgesteld in de besluitvorming bij de KNVB. "Het is in ieders belang dat daar goed gepresteerd wordt. Echter kon dit scenario drie weken geleden al bedacht worden. Op 31 augustus werd de loting verricht en trad het definitieve scenario in werking. Dat er dan nu besloten wordt om de wedstrijd van aanstaande zaterdag uit te stellen, laat ons verbijsterd achter", geeft Van Es aan.

"De mensen achter de schermen zijn zich al wekenlang aan het inzetten om deze wedstrijd coronaproof te kunnen organiseren, een enorme klus voor eenieder die hierbij betrokken is. Om dan vijf dagen voor de start te horen dat het niet nodig is geweest, is een grote dreun."

Het betekent dat Utrecht en AZ in speelronde twee voor het eerst in actie gaan komen dit seizoen. Utrecht treft dan VVV-Venlo, AZ ontvangt PEC Zwolle in het AFAS Stadion.