KNVB reageert op teleurgesteld Utrecht: 'Belangrijk voor Nederlandse voetbal'

KNVB reageert op teleurgesteld Utrecht: 'Belangrijk voor Nederlandse voetbal'

07-09-2020 19:52 Laatste update: 19:55
173

De KNVB heeft gereageerd op het besluit om de wedstrijd tussen FC Utrecht en AZ van aanstaande zaterdag uit te stellen. De bond begrijpt dat er teleurstelling is aan de zijde van Utrecht, maar wil Europees spelende clubs 'voorrang geven'.

"De mensen achter de schermen zijn zich al wekenlang aan het inzetten om deze wedstrijd coronaproof te kunnen organiseren, een enorme klus voor eenieder die hierbij betrokken is. Om dan vijf dagen voor de start te horen dat het niet nodig is geweest, is een grote dreun", liet Thijs van Es, algemeen directeur van Utrecht, eerder al weten.

De KNVB begrijpt de teleurstelling bij Utrecht. 'Het is een lastige beslissing want we begrijpen dat dit voor de supporters en voor FC Utrecht vervelend is op zo'n korte termijn', valt er te lezen in een verklaring op de website van de voetbalbond. 'We hebben het verzoek van AZ ingewilligd omdat we in het kader van de veranderagenda twee jaar geleden met alle clubs gezamenlijk hebben besloten om Europees spelende clubs zoveel mogelijk voorrang te geven.'

De voetbalbond stelt dat dit belangrijk is voor 'het hele Nederlandse voetbal'. 'Het levert meerdere clubs een financiële bijdrage op én vergroot via de coëfficiëntenranglijst het aantal startplaatsen in deze toernooien.' De KNVB komt zo snel mogelijk met een nieuwe speeldag voor het duel.