Utrecht boos: 'Willen graag goede relatie opbouwen, maar dit laat patroon zien'

Utrecht boos: 'Willen graag goede relatie opbouwen, maar dit laat patroon zien'

08-09-2020 08:20
165

Bij FC Utrecht zijn ze absoluut niet te spreken over de handelswijze van de KNVB. Maandagavond werd bekend dat de eerste wedstrijd in de Eredivisie van de club uit de Domstad, tegen AZ, is uitgesteld. Tot teleurstelling van Utrecht.

"Tuurlijk, we gunnen het AZ best, het is ook goed voor het nationale voetbal. Het enige punt is dat wij vandaag (maandag, red.) aan het einde van de dag, zijn geïnformeerd over het verschuiven van deze wedstrijd", klaagt Thijs van Es, de algemeen directeur van Utrecht in gesprek met FOX Sports. "Daar zit hem nou net het punt: het heeft niets met AZ te maken."

Van Es is niet blij met het tijdstip van het besluit van de KNVB. "Het gaat ons erom dat je op zo'n laat moment beslist, terwijl je eigenlijk drie weken geleden al kon zeggen: dat zou het scenario kunnen zijn. We zitten in coronatijd, we proberen dat als bedrijf zo goed mogelijk op te pakken. Mensen werken 's avonds door om alle supporters op de juiste plek te krijgen", is de algemeen directeur teleurgesteld.

"Wij zijn boos op de KNVB. We hebben het al vaker gehad over de besluitvormingsprocessen van de KNVB. Daar vinden wij iets van... We willen heel graag een goede relatie met ze opbouwen, maar dit laat wel weer een patroon zien van hoe ze besluiten nemen", sluit Van Es af.