Done deal: Zoet verlaat PSV en gaat avontuur bij Serie A-promovendus Spezia aan

Done deal: Zoet verlaat PSV en gaat avontuur bij Serie A-promovendus Spezia aan

08-09-2020 18:40 Laatste update: 20:40
149

Jeroen Zoet heeft zijn transfer te pakken: de PSV-doelman maakt de overstap van Eindhoven naar de Serie A. Hij gaat keepen voor promovendus Spezia, dat naar verluidt anderhalf miljoen euro plus bonussen betaalt voor Zoet.

Dat maakt PSV via de officiële kanalen bekend. Na de komst van Yvon Mvogo bij PSV werd duidelijk dat Zoet zijn gewenste overstap naar het buitenland mocht maken. PSV, Spezia en Zoet kwamen er razendsnel uit met elkaar: de club uit Eindhoven heeft zich soepel opgesteld bij de transferonderhandelingen.

Zoet vloog maandag al naar Italië om de laatste detail door te spreken met Spezia. Naast de Italiaanse promovendus waren ook Besiktas en Middlesbrough in de race om zijn handtekening. Spezia komt aankomend seizoen voor het eerst sinds 114 jaar weer uit in de Serie A en wil degradatie koste wat kost voorkomen.

Zoet neemt na veertien jaar afscheid van PSV. Hij brak in 2013 door in het eerste elftal en wist zich met name in het succesvolle Champions League-seizoen, waarin PSV de achtste finale behaalde, te onderscheiden. Vorig jaar verdween hij uit de basis en werd hij verhuurd aan FC Utrecht.