Elfde 'transfer' voor productief Roda JC: oude bekende Jensen tekent alsnog

Elfde 'transfer' voor productief Roda JC: oude bekende Jensen tekent alsnog

08-09-2020 09:45
65

Richard Jensen gaat alsnog beginnen aan zijn derde seizoen in dienst van Roda JC. De 24-jarige verdediger uit Finland was formeel transfervrij, nadat zijn contract afliep: inmiddels heeft hij echter een nieuwe verbintenis ondertekend, maken de Limburgers dinsdagochtend bekend.

Jensen ligt in elk geval tot het einde van het seizoen vast bij Roda JC, dat ook een optie voor nog eens één seizoen bedongen heeft. De geboren Fin kwam in 2018 over van FC Twente – waar hij samenspeelde met jongere broer Fredrik Jensen – kwam sindsdien in dertig officiële wedstrijden in actie en mag binnenkort proberen om dat aantal verder op te vijzelen.

Wedden

Meer odds

Roda heeft de posities centraal achterin nu dubbel bezet, concludeert technisch directeur Jeffrey van As tot zijn vreugde. "We zijn blij dat we Richard opnieuw bij Roda JC mogen verwelkomen en dat we een speler met internationale ervaring kunnen toevoegen aan onze selectie", laat hij weten aan de officiële kanalen. Club en speler hebben, ook nadat Jensens contract was afgelopen, altijd contact gehouden." Wij kennen Richard uiteraard erg goed. De afgelopen weken hebben wij constant contact gehouden en ook Richard is Roda JC blijven volgen."

Het productieve Roda haalde deze zomer al tien nieuwelingen binnen. De transfer van Amir Absalem was de meest recente: de linksback kwam over van FC Groningen en werd donderdag gepresenteerd. De ploeg van Jurgen Streppel is sterk begonnen aan het Keuken Kampioen Divisie-seizoen: de eerste wedstrijden tegen Jong Ajax en TOP Oss werden met 0-4 en 3-0 gewonnen.