Vroegtijdig einde aan Cádiz-avontuur na geboorte drieling: 'We wilden weer terug'

Vroegtijdig einde aan Cádiz-avontuur na geboorte drieling: 'We wilden weer terug'

Gepubliceerd: dinsdag 8 september 2020 om 11:58di 08-09-2020 om 11:58

Laatste update: dinsdag 8 september 2020 om 12:12di 08-09-2020 om 12:12

Lucas Bijker besloot in 2017 het avontuur bij het Spaanse Cádiz FC aan te gaan, maar hield het na één jaar alweer gezien aan de Zuid-Spaanse kust. De familie Bijker kreeg een onverwacht grote uitbreiding.

De in São Paulo geboren linksback wilde graag eens in Zuid-Europa voetballen en tekende voor drie jaar bij de toenmalige tweededivisionist, die twee jaar na zijn vertrek is gepromoveerd naar de Primera División. "Dat was zeker geen stap achteruit", concludeert Bijker, die toen overkwam van sc Heerenveen, in gesprek met ELF Voetbal. "Het leven was ook super. Bijna het hele jaar was het lekker weer en we hadden een mooi huis met een zwembad. Dat was echt zoals je het je zou voorstellen bij een avontuur in Spanje."

Uiteindelijk maakte hij slechts één van zijn drie contractjaren vol. "Tijdens het eerste seizoen bleek mijn vrouw zwanger van een drieling. Toen hebben we zelf besloten dat we graag terug naar Nederland wilden", vertelt Bijker, die weer wat dichter bij zijn familie wilde zijn. "Ik zat nog met een tweejarig contract, maar gelukkig had de club veel begrip voor onze situatie."

Bijker tekende vervolgens voor het Belgische KV Mechelen. Tijdens de coronacrisis moest hij thuis blijven en kon hij zijn drieling van dichtbij zien opgroeien. "De kinderen mochten op een gegeven moment ook alleen nog maar thuis blijven. Ik heb de afgelopen periode nog veel meer respect voor mijn vrouw gekregen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws