Update: Bosz en Leverkusen slaan slag en leggen opvolger Havertz vast

Update: Bosz en Leverkusen slaan slag en leggen opvolger Havertz vast

08-09-2020 19:13 Laatste update: 19:12
53

Patrik Schick wordt mogelijk dinsdag nog voorgesteld als nieuwste aanwinst van Bayer Leverkusen. De 24-jarige Tsjech is medisch gekeurd in Duitsland en staat voor een miljoenentransfer. Hij komt over van AS Roma.

Schick werd dinsdagochtend gespot in Leverkusen. Maandag moest hij een coronatest doen en dinsdag stond de medische keuring op de planning. Schick gaat bij het Leverkusen van trainer Peter Bosz voor vijf seizoenen tekenen, tot 2025. Volgens transferexpert Fabrizio Romano betaalt Leverkusen een vast bedrag van 27 miljoen euro aan Roma. Door bonussen kan dat nog oplopen tot dertig miljoen euro. 

Bosz staat met Leverkusen op het punt om RB Leipzig af te troeven. De halve finalist van de Champions League wilde graag langer door met de huurling van Roma, maar is er niet in geslaagd hem binnen te halen.

Als Schick met succes medisch gekeurd is, kan hij zijn contract tekenen. Woensdag staat hij dan voor het eerst op het trainingsveld van zijn nieuwe club. Schick wordt de tweede zomerversterking van Leverkusen. Doelman Lennart Grill werd in april al gepresenteerd. Hij kwam over van 1. FC Kaiserslautern.

Update: Done deal: Schick is speler van Bayer Leverkusen. De aanvaller heeft dinsdagavond voor vijf seizoenen getekend bij de club van Bosz. Schick moet bij Leverkusen de opvolger worden van Kai Havertz, die vorige week naar Chelsea vertrok.