Pathé komt met bijzonder initiatief en gaat Eredivisie-wedstrijden uitzenden

Pathé komt met bijzonder initiatief en gaat Eredivisie-wedstrijden uitzenden

08-09-2020 13:55
111

Pathé gaat de komende weken Eredivisie-wedstrijden uitzenden op het grote witte doek. De bioscoopketen doet dat in steden waar een Eredivisie-club gevestigd is. Vanaf aankomende zaterdag 12 september worden wekelijks wedstrijden vertoond van de clubs uit die stad.

Supporters die door de coronamaatregelen niet naar het stadion kunnen, krijgen zo 'de ultieme oplossing' aangereikt door Pathé. "In deze bijzondere tijd waarin veel grote evenementen niet doorgaan of door minder mensen mogen worden bezocht, kunnen wij film-, muziek- en sportliefhebbers toch een unieke ervaring in een veilige 1,5 meter setting bieden", zegt commercieel directeur Doron Kurz van Pathé.

Pathé streamde eerder al onder meer concerten en andere wedstrijden en krijgt nu hulp van FOX Sports. "Voetballiefhebbers kunnen op deze manier toch samen met andere fans hun favoriete club steunen. Op het grote witte doek zal de kijkervaring mogelijk nog beter zijn dan in het stadion en zullen de wedstrijden nog beter te volgen zijn. Alleen de geur van het gras zal ontbreken."

Bekijk hier het speelschema. Een ticket kost 8,50.

Waar worden de wedstrijden uitgezonden?
Ajax - Pathé Arena
Feyenoord - Pathé De Kuip
PSV - Pathé Eindhoven
FC Utrecht - Pathé Utrecht Leidsche Rijn
Vitesse - Pathé Arnhem
PEC Zwolle - Pathé Zwolle
ADO Den Haag - Pathé Spuimarkt
FC Groningen - Pathé Groningen
Willem II - Pathé Tilburg
Sparta - Pathé Schouwburgplein