Ouwejan en AZ na 13 jaar uiteen: Net een jaartje te laat weggegaan

Ouwejan en AZ na 13 jaar uiteen: "Net een jaartje te laat weggegaan"

08-09-2020 15:48
61

Thomas Ouwejan en AZ zijn begin september na liefst dertien jaar uit elkaar gegaan: de 23-jarige linksback zet zijn loopbaan voort bij Serie A-club Udinese. Zijn laatste seizoen in Alkmaar heeft Ouwejan een wrange nasmaak bezorgd, laat hij weten aan NH Nieuws.

Terwijl AZ furore maakte in de Eredivisie en serieus meedeed om de titel, belandde Ouwejan op het tweede plan: Owen Wijndal kreeg de voorkeur als linksback. Een groot aantal clubs wilde de Noord-Hollander in de winsterstop overnemen, maar AZ werkte niet mee, tot frustratie van Ouwejan. "Ik wil niet teveel uithalen richting AZ, maar bepaalde toezeggingen zijn niet nagekomen. Wat er in de winterstop is gebeurd, vind ik ook niet prettig", aldus de kersverse Udinese-speler. "Ik heb natuurlijk dertien jaar daar gespeeld en een mooie tijd gehad. Ik ben net een jaartje te laat weggegaan."

Ouwejan concludeerde dat het 'geen zin had om te blijven' en wilde elders een frisse start maken. "Daarom ben ik blij dat ik deze kans nu krijg", vertelt hij over zijn nieuwe club. "Dan zal ik het wel moeten verdienen, want de Serie A is toch een stapje hoger. Het spelen tegen clubs als Juventus, Inter, AC Milan en AS Roma, daar kijk ik het meeste naar uit."

Ouwejan wordt in eerste instantie voor één jaar gehuurd door Udinese, dat echter ook een optie tot koop heeft bedongen. Bij zijn nieuwe club treft hij landgenoten Hidde ter Avest, Bram Nuytinck, Marvin Zeegelaar en William Troost-Ekong.