Voetbal International: Tete is al gekeurd en gaat op Craven Cottage aan de slag

Voetbal International: Tete is al gekeurd en gaat op Craven Cottage aan de slag

08-09-2020 16:33 Laatste update: 16:42
47

Kenny Tete staat op het punt om voor Fulham te tekenen. Voetbal International meldt dinsdagmiddag dat de 24-jarige Amsterdammer zijn medische keuring op Craven Cottage al achter de rug heeft.

VI bevestigt hiermee het nieuws dat in Frankrijk al de ronde deed. Tete verruilde Ajax in 2017 voor Olympique Lyon, maar groeide daar nooit uit tot vaste waarde. De Belg Denis Odoi, die dinsdag zijn contract tot 2022 verlengde, zal één van zijn concurrenten bij The Cottagers worden.

Tete zat maandag negentig minuten lang op de bank tijdens Nederland-Italië. De met 4-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Dijon FCO was naar alle waarschijnlijkheid zijn afscheidsduel namens L'OL. De bij Ajax opgeleide rechtsback viel toen twintig minuten voor tijd in voor Léo Dubois.

Sinds hij in 2017 overkwam, heeft Tete tachtig officiële wedstrijden namens Olympique Lyon gespeeld. Bij Fulham zou hij gezelschap kunnen krijgen van landgenoot Terence Kongolo: de verdediger van Huddersfield Town werd afgelopen voorjaar al verhuurd aan de Londenaren en is naar verluidt dichtbij een terugkeer.