Senesi: Het klopt dat onder andere Tagliafico het goed deed in de Eredivisie

Senesi: "Het klopt dat onder andere Tagliafico het goed deed in de Eredivisie"

08-09-2020 17:56
121

Marcos Senesi begon stroef aan zijn avontuur bij Feyenoord, maar is nu een van de belangrijkste spelers. Hij hoopt zich in Rotterdam in de kijker te spelen bij de Argentijnse bondscoach.

Feyenoord legde Senesi vorig jaar voor zeven miljoen euro vast. "Er is wel wat veranderd: een nieuwe club maar ook een nieuw land", zegt Senesi in het Feyenoord Magazine. "Het eerste seizoen bij Feyenoord heb ik als voetballer veel geleerd, daarbuiten ben ik ook aan de slag gegaan met het Engels. Ik voel me hier thuis, het leven in Rotterdam is aangenaam. Al heb ik me in het begin wel een tikkeltje verbaasd over het enorme aantal mensen op de fiets in de stad..."

Senesi kwam bij Feyenoord redelijk ervaren binnen. "Bij San Lorenzo had ik al de nodige wedstrijden gespeeld. Over mijn eerste jaar bij Feyenoord mag ik niet ontevreden zijn. Ik werd basisspeler en zowel technisch als tactisch ben ik beter geworden. Vooral tactisch is het in Nederland wat anders dan ik gewend was, op dat vlak kon ik de meeste winst boeken."

Het is Senesi niet ontgaan dat landgenoten als Nicolas Tagliafico en Sergio Romero het via de Eredivisie tot international hebben gestopt. Hij hoopt hetzelfde te bereiken. "Het klopt dat onder andere Tagliafico het goed deed in de Eredivisie en nu ook een belangrijke speler bij Argentinië is. Het is aan mij om het bij Feyenoord te laten zien. In meerdere opzichten kan het voor mij een interessant seizoen worden."