'Ajax nog niet klaar ondanks 'Blind-nieuws', zoektocht naar versterking gaat door'

'Ajax nog niet klaar ondanks 'Blind-nieuws', zoektocht naar versterking gaat door'

09-09-2020 08:04
208

Ajax bracht dinsdag het goede nieuws naar buiten dat Daley Blind weer volledig met de groep mee kan trainen na het verontrustende moment tijdens de oefenwedstrijd tegen Hertha BSC. Toch is de Amsterdamse club nog niet klaar op de transfermarkt.

Dat geeft het Algemeen Dagblad aan. Door de terugkeer van Blind zit trainer Erik ten Hag weer wat ruimer wat betreft verdedigers, maar technisch directeur Marc Overmars blijft zoeken naar versterking. Ten Hag koppelde Blind deze voorbereiding aan Perr Schuurs. Dat duo maakte indruk.

De Ajax-trainer heeft met Lisandro Martínez slechts één linksbenige vervanger voor Blind centraal achterin, terwijl de Argentijn ook als de beoogd opvolger wordt gezien van linksback Nicolás Tagliafico, mocht die naar een andere club vertrekken. De noodzaak om een extra linksbenige verdediger aan de selectie toe te voegen mag dan wel kleiner zijn geworden na de terugkeer van Blind, toch blijft Overmars speuren naar versterking.

Blind heeft de training inmiddels voorzichtig hervat. Het is nog niet duidelijk of hij tijdens de start van het nieuwe seizoen in de Eredivisie van de partij zal zijn.