La Gazzetta: Barça kansloos in Martínez-strijd, Inter snel om tafel met aanvaller

La Gazzetta: Barça kansloos in Martínez-strijd, Inter snel om tafel met aanvaller

09-09-2020 08:40 Laatste update: 09:30
26

FC Barcelona lijkt definitief een streep te kunnen zetten door Lautaro Martínez. Internazionale staat op het punt om de contractonderhandelingen aan te gaan en hoopt de spits tot medio 2025 aan zich te binden.

Dat meldt La Gazzetta dello Sport. Javier Zanetti, de vice-president van Inter, bevestigt dat er op het moment geen onderhandelingen gaande zijn met Barcelona. De club uit Milaan wil zo snel mogelijk in gesprek met Martínez om zijn contract, dat nog doorloopt tot 2023, te verlengen tot 2025. Daarbij wordt het salaris van de Argentijn naar verluidt verdubbeld. Daarnaast wordt zijn transferclausule aanzienlijk verhoogd.

De gesprekken tussen Inter en Martínez zijn nog niet gaande, maar er wordt verwacht dat er begin oktober voor het eerst gepraat gaat worden over een contractverlenging. Inter wil naar verluidt proberen om de releaseclausule uit het contract van Martínez te halen, maar daar staat de spits niet voor open. Mocht dat niet lukken, dan wil Inter deze clausule (nu 111 miljoen euro) flink verhogen.

Barcelona heeft zijn pijlen inmiddels gericht op Memphis Depay, die voor een aanzienlijk lager bedrag binnengehaald kan worden. De Nederlander moet naar verluidt ongeveer dertig miljoen euro kosten. Ook Samuel Umtiti zou in de deal betrokken kunnen worden.