'Barça legt bod neer bij Man City: 15 miljoen verschil tussen vraag en aanbod'

'Barça legt bod neer bij Man City: 15 miljoen verschil tussen vraag en aanbod'

09-09-2020 09:27
37

FC Barcelona heeft zich officieel gemeld voor Manchester City-verdediger Eric García, melden Catalaanse media. De negentienjarige verdediger uit Barcelona verruilde Barça in 2017 voor Manchester City en wordt al enige tijd gelinkt aan een terugkeer: zijn oude liefde zou nu ook daadwerkelijk een bod hebben gedaan.

Volgens Mundo Deportivo en Catalunya Ràdio heeft de nummer twee van het vorige Primera División tien miljoen euro geboden: Manchester City heeft dit bod echter van tafel geveegd, klinkt het. The Citizens zouden minstens 25 miljoen euro willen incasseren voor García, die nog één jaar onder contract staat in het Etihad Stadium.

Het is echter nog maar de vraag of Barça bereid is om dit bedrag op tafel te leggen. Volgens de berichtgeving zijn de Catalanen bereid om water bij de wijn te doen, maar willen ze vooralsnog niet verder gaan dan vijftien miljoen euro. Het lijkt er niet op dat Manchester City zich flexibel op zal stellen: de nummer twee van de Premier League zou zelfs overwegen om García nog een jaar binnenboord te houden, met het risico op een transfervrij vertrek in 2021.

FC Barcelona maakt al een tijdje jacht op zijn eerste versterking sinds de entree van Ronald Koeman. Niet alleen García, ook Oranje-internationals Memphis Depay en Georginio Wijnaldum worden gelinkt aan de Catalanen. In een eerder stadium werden Francisco Trincão, Miralem Pjanic, Matheus Fernandes en Pedri al vastgelegd.