'Ik wilde één keer kampioen worden met PSV: drie keer, nog altijd een warm gevoel'

'Ik wilde één keer kampioen worden met PSV: drie keer, nog altijd een warm gevoel'

Gepubliceerd: woensdag 9 september 2020 om 09:49wo 09-09-2020 om 09:49

Jeroen Zoet heeft dinsdag een imposant hoofdstuk uit zijn leven afgesloten: de 29-jarige doelman is na veertien jaar, 260 wedstrijden en drie landstitels vertrokken bij PSV. Serie A-debutant Spezia wordt de nieuwe werkgever van de geboren Veendammer.

Zoet raakte in zijn laatste seizoen zijn plekje kwijt aan Lars Unnerstall en werd verhuurd aan FC Utrecht. De mooie herinneringen aan zijn PSV-tijd overheersen echter, vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad. "In elke carrière zitten mooie en minder mooie momenten. Er zijn mensen die veel denken aan de mindere momenten, maar zo'n mens ben ik niet", aldus de elfvoudig Oranje-international, die al vaker aan een buitenlandse transfer werd gelinkt. "Ik heb daar verder nooit lang mee gezeten en laat ik vooropstellen dat ik altijd gelukkig ben geweest bij PSV. Het gras is elders niet altijd groener, is een van de dingen die ik vroeger al in mijn oren heb geknoopt."

In 2015, 2016 en 2018 mocht Zoet op de platte kar door Eindhoven rijden: hij zal de kampioensfeesten nooit vergeten. "Ik ben als jonge jongen gekomen met een droom. Ik wilde eerste keeper van PSV worden en een keer kampioen in de Eredivisie zijn. Dat ik dat drie keer heb mogen meemaken, daar krijg ik nog altijd een warm gevoel van. Alle titels koester ik."

Nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk, al belooft Zoet dat hij zich snel weer in Eindhoven zal melden. "De directeuren hebben hun beloften waargemaakt (dat PSV alle medewerking zou verlenen als een club zich aandient, red.). Met John de Jong heb ik het gehad over een afscheid. Als het straks kan, kom ik graag daarvoor terug naar het Philips Stadion. Eindhoven heeft een hele warme plek in mijn hart."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws