'Ziyech blijft last houden van knieblessure en mist seizoensouverture van Chelsea'

'Ziyech blijft last houden van knieblessure en mist seizoensouverture van Chelsea'

09-09-2020 13:55
53

Hakim Ziyech zal de start van de Premier League aan zich voorbij moeten laten gaan. De Marokkaanse spelmaker van Chelsea, die deze zomer overkwam van Ajax, heeft nog te veel last van een knieblessure.

In het oefenduel tegen Brighton & Hove Albion, waar Joël Veltman meespeelde, liep Ziyech een knieblessure op. Destijds was nog niet duidelijk hoe lang de Marokkaan eruit zou liggen, maar The Athletic weet te melden dat hij de start van het nieuwe Premier League-seizoen zal missen. Chelsea opent de nieuwe voetbaljaargang met weer een wedstrijd tegen Brighton. Op maandag 14 september gaan The Blues op bezoek in het zuiden van Engeland.

Naast Ziyech zal ook Ben Chilwell, de linksback die van Leicester City werd gehaald, niet in actie kunnen komen. Dit alles betekent dat Christian Pulisic een basisplaats mag verwachten als vervanger van Ziyech. Kai Havertz kan naar alle waarschijnlijkheid wel zijn officiële debuut maken voor Chelsea. De Duitse middenvelder ligt 'op schema' en zal Brighton-uit gaan halen.