Update: Fulham meldt akkoord met PSG en heeft nieuwe doelman binnen

Update: Fulham meldt akkoord met PSG en heeft nieuwe doelman binnen

09-09-2020 17:10 Laatste update: 20:56
12

In het kielzog van Kenny Tete verruilt ook Alphonse Aréola de Ligue 1 voor Fulham, zo weet RMC Sport woensdag te melden. De 27-jarige doelman wordt door Paris Saint-Germain voor één jaar op Craven Cottage gestald.

Volgens het Franse medium heeft Aréola een deel van de medische keuring in Londen reeds ondergaan. Zodra Fulham en PSG de laatste details hebben afgehandeld, zal hij worden gepresenteerd door de Engelse promovendus. Het voorbije seizoen was de Fransman op huurbasis actief voor Real Madrid, waar hij de stand-in was van Thibaut Courtois. De teller bleef daardoor steken op negen officiële duels namens de Spaanse topclub.

Bij PSG is komend jaar opnieuw geen plaats voor Aréola. Keylor Navas is de nummer één onder de lat in Parijs en Sergio Rico werd definitief overgenomen van Sevilla. De wereldkampioen van 2018 hoopt zich in Londen weer in de kijker te spelen bij de Franse bondscoach Didier Deschamps. Stade Rennes, dat Edouard Mendy aan Chelsea dreigt kwijt te raken, vist achter het net.

Aréola wordt bij Fulham vermoedelijk ploeggenoot van Tete. De oud-Ajacied is volgens Voetbal International hard op weg naar de Premier League. Ook Terence Kongolo zou kunnen terugkeren bij de Londenaren.

Update: Fulham heeft de komst van Alphonse Aréola bevestigd. De 27-jarige doelman wordt gehuurd van Paris Saint-Germain en moet de Londense promovendus in de Premier League zien te houden.