'Groningen heeft gewenste doelpuntenmaker te pakken met Jong Oranje-opponent'

'Groningen heeft gewenste doelpuntenmaker te pakken met Jong Oranje-opponent'

09-09-2020 17:58 Laatste update: 19:20
96

FC Groningen heeft zijn gewenste spits te pakken: de twintigjarige Noor Jörgen Strand Larsen komt over van Sarpsborg 08 FF uit zijn geboorteland. Dat meldt RTV Noord. De 1.93 meter lange aanvaller kwam dinsdag nog met Jong Noorwegen in actie tegen Jong Oranje.

Larsen doorstond woensdag de medische keuring en zal een meerjarig contract tekenen in Groningen, weet de regionale omroep. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zocht sinds het vertrek van Kaj Sierhuis naar Stade Reims in januari naar een nieuwe aanvalsleider. Eerder bleek ook Richairo Zivkovic in beeld voor die vacature. Of hij nu afvalt, is niet duidelijk. Groningen ving onlangs bot bij Ferdy Druijff.

Larsen moet nu in ieder geval voor doelpunten gaan zorgen bij Groningen. Dit seizoen scoorde hij twee keer en gaf hij vijf assists in zestien optredens in de Noorse competitie. Volgens Voetbal International kost hij ruim één miljoen euro.

De Trots van het Noorden hoopt ook nog een linksback aan te trekken voor de start van het seizoen. Daartegenover staat het mogelijke vertrek van Ajdin Hrustic naar de Bundesliga. De ploeg van coach Danny Buijs begint zondag met een thuiswedstrijd tegen PSV aan de Eredivisie.