Berghuis ziet Ajax indruk maken: 'Op basis van kwaliteit de grote favoriet'

Berghuis ziet Ajax indruk maken: 'Op basis van kwaliteit de grote favoriet'

09-09-2020 20:18
123

Steven Berghuis is onder de indruk geraakt van Ajax tijdens de voorbereiding. De aanvaller ziet de Amsterdammers als belangrijkste kanshebber op de Eredivisie-titel, maar wil met Feyenoord ook een serieuze gooi doen naar het kampioenschap.

"Ik heb Ajax gezien tegen Hertha BSC en vooral Eintracht Frankfurt. Dat zag er goed uit", zegt Berghuis tegen Voetbal International. "Ze hebben kwalitatief goede spelers die zo makkelijk voetballen en een club als Frankfurt wegspelen, toch van een ander kaliber dan Bielefeld of HSV. Op basis van wat ik heb gezien, op basis van kwaliteit, geldt Ajax als de grote favoriet."

"PSV, AZ en Feyenoord zullen elkaar niet veel ontlopen, vermoed ik", vervolgt de aanvoerder van de Rotterdammers zijn bespiegeling. "Maar dat betekent niet dat Ajax onverslaanbaar is. Wij stellen er wat anders tegenover, zoals agressiviteit en degelijkheid, terwijl we ook de individuele kwaliteiten hebben om wedstrijden te kunnen beslissen. Met die ingrediënten kunnen we ook ver komen."

Berghuis heeft daarnaast het doel om met Feyenoord te overwinteren in Europa. "Dat is me bij deze club nog nooit gelukt, terwijl het zó belangrijk is. Kijk naar Ajax in de Champions League, hoe dat die spelers daar heeft geholpen in hun ontwikkeling, hoe ze in transferwaarde zijn gestegen, die schiet omhoog."