Van Galen wil vervanger voor Strootman bij Oranje: 'Kan bepalende factor worden'

Van Galen wil vervanger voor Strootman bij Oranje: 'Kan bepalende factor worden'

10-09-2020 11:02 Laatste update: 11:04
108

Barry van Galen begrijpt er niets van dat Kevin Strootman de afgelopen interlandperiode de voorkeur kreeg boven Teun Koopmeiners. De voormalig AZ-middenvelder hekelt de keuze van bondscoach Dwight Lodeweges.

In plaats van bij het 'grote' Oranje, moest Koopmeiners zich weer melden bij Jong Oranje, tot ongenoegen van Van Galen. "Teun haalt al langer dan een jaar een stabiel niveau. Hij laat nooit zijn ploeg in de steek, staat er altijd, is altijd positief. Er is niks op hem aan te merken", stelt de clubicoon van AZ in de Retteketet Podcast van Voetbal International.

Van Galen vindt dat dit het ideale moment was geweest om Koopmeiners bij de selectie van Oranje te halen. "Hij moet nu doorgroeien, ook in zijn hoofd. Strootman is er de ene keer bij en de andere keer niet. Terwijl Teun, als hij stappen blijft maken, jarenlang een bepalende factor kan worden in het Nederlands elftal."

Lang hoeft Koopmeiners niet te wachten op een volgende kans. Het Nederlands elftal speelt in oktober drie interlands: op woensdag 7 oktober komt Mexico op bezoek voor een oefenduel, vervolgens staan de wedstrijden tegen Bosnië en Herzegovina (11 oktober) en Italië (14 oktober) op het programma.