Klopp richt blik op Chelsea: 'Eigenaren uit rijke landen, oligarchen, de waarheid'

Klopp richt blik op Chelsea: 'Eigenaren uit rijke landen, oligarchen, de waarheid'

10-09-2020 11:22 Laatste update: 11:57
96

Jürgen Klopp geeft aan dat Liverpool niet van plan is om mee te doen met de transfergekte die er op dit moment heerst bij Chelsea. De manager wil het met Liverpool 'op hun eigen manier blijven doen'.

"We leven op het moment in een wereld met veel onzekerheden", doelt Klopp op het coronavirus in gesprek met de BBC. "Bij sommige clubs lijkt dat wat minder belangrijk, hoe onzeker de toekomst is. Met eigenaren uit rijke landen, oligarchen, dat is nou eenmaal de waarheid..."

Klopp wil met Liverpool doorgaan op de koers van de afgelopen jaren. Hij is dan ook niet van plan om een heel nieuw team bij elkaar te kopen. "Wij zijn een ander soort club. We kwamen tot de Champions League-finale twee jaar geleden, we wonnen hem vorig jaar en wisten dit jaar de Premier League-titel te winnen, door de club te blijven die wij zijn."

De manager wijst daarbij naar Chelsea, dat al meer dan 200 miljoen euro neerlegde voor nieuwe aankopen. "We kunnen dat niet ineens veranderen en zeggen: nu willen we ons gedragen als Chelsea. Ze hebben een groot aantal spelers binnengehaald, dat kan een voordeel voor ze zijn, maar ze moeten er ook snel een samenhangend geheel van maken", sluit Klopp af.