Update: ADO laat Falkenburg transfervrij naar Keuken Kampioen Divisie vertrekken

Update: ADO laat Falkenburg transfervrij naar Keuken Kampioen Divisie vertrekken

10-09-2020 12:38 Laatste update: 17:36
238

Erik Falkenburg verlaat ADO Den Haag voor Roda JC. Dat meldt het Algemeen Dagblad donderdag. Later op de dag wordt de aanvallende middenvelder bij de Keuken Kampioen Divisie-club gepresenteerd.

Falkenburg is niet de eerste routinier die deze zomer afscheid neemt van ADO. Eerder vertrok Tom Beugelsdijk al naar Sparta en verruilde Lex Immers Den Haag voor Breda, waar hij een contract bij NAC tekende. Falkenburg was drie seizoenen actief bij ADO en speelde 69 wedstrijden voor de club.

In het verleden speelde de offensieve middenvelder voor Sparta, AZ, NEC, Go Ahead Eagles, NAC Breda en Willem II. Falkenburg had bij ADO nog een contract tot medio 2021. Hij is na Jan Hoekstra, Michalis Iouannou, Fabian Serrarens, Amir Absalem, Youri Roulaux, Patrick Pflücke, Niek Vossebelt, Xander Lambrix, Kees Luijckx, Stefano Marzo en Thijmen Goppel de twaalfde zomerversterking voor Roda JC.

Update: Roda JC heeft Erik Falkenburg transfervrij overgenomen van ADO Den Haag. De 32-jarige aanvallende middenvelder tekent in Kerkrade een verbintenis tot het einde van het seizoen, zo maken de Limburgers bekend. Hij is na Tom Beugelsdijk (Sparta) en Lex Immers (NAC Breda) de derde routinier die vertrekt uit de Hofstad.

Roda-directeur Jeffrey van As prijst zich gelukkig met Falkenburg. "Met Erik halen we een zeer ervaren aanvallende middenvelder in huis, met zelfs Europa League-ervaring. Erik is een échte prof die met zijn werklust tegenstanders opjaagt. Hij is gevaarlijk in het zestienmetergebied en bij spelhervattingen en corners hebben we met zijn kopkracht een wapen erbij."