Napoli-preses met koortsklachten aanwezig op Serie A-vergadering: positieve test

Napoli-preses met koortsklachten aanwezig op Serie A-vergadering: positieve test

10-09-2020 13:37 Laatste update: 13:44
28

Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis is positief getest op het coronavirus. Dat brengt de Serie A in de problemen, want even voordat de preses de uitslag kreeg was hij aanwezig op een belangrijke vergadering met andere clubvoorzitters uit de hoogste Italiaanse competitie.

De Laurentiis arriveerde op de vergadering met koortsklachten, maar schreef deze toe aan het eten van een verkeerde oester. Om acht uur 's avonds kreeg de Napoli-preses het nieuws dat hij positief is getest op het coronavirus. De andere clubvoorzitters en journalisten waar hij in contact mee is geweest zijn meteen gewaarschuwd. Met enkelen van hen heeft De Laurentiis een aantal minuten gesproken zonder het dragen van een mondkapje.

Ook de vrouw van De Laurentiis is positief getest op het virus. Omdat de voorzitter van Napoli met de president van Benevento in het vliegtuig heeft gezeten, tijdens de vergadering van de Serie A tientallen mensen heeft gesproken en daarvoor ook met veel stafleden van Napoli in contact is geweest, wordt verwacht dat er meer positieve testen zullen volgen.

Het nieuwe seizoen van de Serie A start op 19 september.

Zo stond De Laurentiis woensdag de pers te woord: