Bliksemontslag voor Wotte en Groenendijk: 'Dit heb ik nog nooit meegemaakt'

Bliksemontslag voor Wotte en Groenendijk: 'Dit heb ik nog nooit meegemaakt'

10-09-2020 14:44
39

Mark Wotte is door de clubleiding van Al-Wahda op non-actief gezet, zo bleek donderdag. De Nederlandse trainer, die in Abu Dhabi samenwerkte met landgenoten Fons Groenendijk, Dennis Gentenaar en Michael Lindeman, reageert ontstemd tegenover Voetbal International.

Wotte en zijn Nederlandse trainersstaf waren precies 53 dagen de baas, zonder ook maar één competitieduel op de bank te hebben gezeten. De voorbereiding op het nieuwe seizoen werd de laatste weken in de war geschopt door het coronavirus. Eén van de spelers leverde een positieve test in, waarna het bestuur van Al-Wahda besloot de volledige selectie en staf veertien dagen quarantaine op te leggen.

"Iedereen wordt hier elke drie dagen getest. Ik ben zelf al een keer of acht à negen getest. Ik heb aangegeven dat ik het niet verstandig vond om de hele selectie in quarantaine te zetten, als er maar één speler besmet is", aldus Wotte, die zijn beklag deed bij de clubleiding. "Ik stelde voor om iedereen opnieuw te testen en met de gezonde spelers gewoon door te trainen."

Even later kreeg Wotte een e-mail met de boodschap dat hij en de technische staf ontslagen zijn. "Ik ben natuurlijk wel wat gewend, want ik heb Qatar, Marokko en Egypte gewerkt, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Leidinggevenden hier houden er niet van om tegengesproken te worden, dat wist ik wel, maar dit had ik niet verwacht."