'Enthousiaste' Van Wolfswinkel ziet af van Eredivisie-rentree: 'Totaal onverwacht'

'Enthousiaste' Van Wolfswinkel ziet af van Eredivisie-rentree: 'Totaal onverwacht'

10-09-2020 16:34
20

FC Groningen had zich graag versterkt met Ricky van Wolfswinkel. Dat bevestigt technisch directeur Mark-Jan Fledderus aan Voetbal International. Door een verrassende wending koos de 31-jarige spits echter voor FC Basel.

Groningen is ook na de komst van de twintigjarige Noor Jørgen Strand Larsen nog op zoek naar een spits. Van Wolfswinkel stond evenals AZ-aanvaller Ferdy Druijf op de shortlist. "Ricky was erg enthousiast, maar hij kon uiteindelijk toch een nieuw contract bij FC Basel tekenen", vertelt Fledderus aan VI. "Dat kwam ook voor hem totaal onverwacht, want de td was daar net ontslagen."

Groningen kreeg vorige week een definitieve afzegging uit Zwitserland. Van Wolfswinkel, die ook in de belangstelling van FC Utrecht stond, koos voor een nieuw contract bij Basel. Fledderus: "No hard feelings hoor, zo gaat dat gewoon."

Richairo Zivkovic geldt ook als optie in Groningen. Hij traint al een tijdje mee. "We hebben veel vertrouwen in Larsen, maar we zijn nog niet uitgewinkeld", aldus Fledderus. "Richairo zou inderdaad in het plaatje kunnen passen. Dan hebben we namelijk spitsen met twee verschillende profielen en daarnaast Romano Postema. Richairo's zaakwaarnemer is in gesprek met Richairo's werkgever (Changchun Yatai, red.). Meer kan ik er nu niet over zeggen."