'Verrassende slag Sparta: international van Wales wordt gehuurd van Liverpool'

'Verrassende slag Sparta: international van Wales wordt gehuurd van Liverpool'

10-09-2020 17:52
26

Verrassend nieuws uit Engeland: Liverpool-talent Ben Woodburn speelt komend seizoen in de Eredivisie. Sparta huurt de twintigjarige aanvallende middenvelder één seizoen van de Premier League-kampioen, zo meldt The London Evening Standard.

Woodburn gaat op voorspraak van Pepijn Lijnders, de Nederlandse assistent van Jürgen Klopp, aan de slag op Het Kasteel. Het talent, die ook op de flanken uit de voeten kan, hoopt in Rotterdam een frustrerende periode in zijn nog prille carrière achter zich te laten. De afgelopen twee jaar vielen huurperiodes bij Sheffield United en Oxford in het water door blessureleed.

Woodburn stond lange tijd te boek als groot talent bij Liverpool. In 2016 debuteerde hij al op zeventienjarige leeftijd in het eerste elftal van The Reds. Met een doelpunt tegen Leeds United in de League Cup werd hij tevens de jongste doelpuntenmaker in de clubhistorie. Een klein jaar later was de middenvelder ook meteen trefzeker tijdens zijn internationale debuut namens Wales.

Desondanks ondervond Woodburn door fysieke ongemakken al de nodige tegenslagen. Bij Oxford brak de international afgelopen seizoen nog zijn beide voeten. Dat blessureleed hoopt hij bij Sparta achter zich te laten.