Tete vertrekt voor bescheiden transfersom bij Lyon en tekent in de Premier League

Tete vertrekt voor bescheiden transfersom bij Lyon en tekent in de Premier League

10-09-2020 18:10 Laatste update: 18:34
43

Kenny Tete zet zijn loopbaan definitief voort bij Fulham. De naar de Premier League gepromoveerde Londenaren nemen de Oranje-international over van Olympique Lyon, zo maken de clubs donderdag bekend.

De 24-jarige Tete tekent op Craven Cottage een contract voor vier jaar, met een optie voor een extra seizoen. "Toen ik hoorde van de interesse van Fulham was ik meteen onder de indruk. Ik sprak erover met mensen uit mijn omgeving en wist al snel dat ik Lyon wilde verlaten voor Fulham. Het team is terug in de Premier League en ik zal honderd procent geven om ons er in te houden."

Lyon meldt dat de transfersom 3,2 miljoen euro bedraagt. Daarnaast ontvangen de Fransen tien procent van de transfersom als de verdediger in de toekomst voor minimaal tien miljoen euro bij Fulham vertrekt.

Tete verruilde Ajax in 2017 voor Olympique Lyon, maar groeide daar nooit uit tot vaste waarde en mocht deze zomer vertrekken. Hij speelde tachtig officiële wedstrijden namens Les Gones. Maandag was de rechtsback nog bankzitter tijdens het Nations League-duel van Nederland met Italië.