Dubbelslag voor Heerenveen: na Bayern-talent tekent ook Pools international

Dubbelslag voor Heerenveen: na Bayern-talent tekent ook Pools international

10-09-2020 18:25 Laatste update: 20:05
38

SC Heerenveen heeft de vacature ingevuld die ontstond na het vertrek van Sven Botman. Pawel Bochniewicz komt over van Górnik Zabrze uit zijn geboorteland Polen en tekent een contract tot medio 2023 in het Abe Lenstra Stadion.

Bochniewicz is een 1.94 meter lange, linksbenige centrumverdediger, die in Polen nog één jaar onder contract stond. Het wordt niet zijn eerste buitenlandse avontuur: Bochniewicz speelde in het verleden voor de Italiaanse clubs Reggina en Udinese en het Spaanse Granada. Hij maakte deel uit van de Poolse selectie die het vrijdag opnam tegen het Nederlands elftal.

"Het is bekend dat we op zoek waren naar versterking achterin, naar een centrale verdediger die er meteen staat", vertelt technisch manager Gerry Hamstra van de Friezen. "Pawel is een lange, kopsterke verdediger die durft te voetballen en leidinggevende kwaliteiten met zich meebrengt. Met Pawel halen we een ervaren speler in huis die veel wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld heeft en recent opgeroepen is voor het Poolse nationale team."

Heerenveen versterkte zich donderdag ook al met Oliver Batista Meier. De aanvallende middenvelder wordt gehuurd van Bayern München. Ook Jan Paul van Hecke staat op het punt om de overstap naar de Friezen te maken.