Eindelijk voelt Jörgensen zich weer 'top': 'Het is mogelijk, alles moet meezitten'

Eindelijk voelt Jörgensen zich weer 'top': 'Het is mogelijk, alles moet meezitten'

11-09-2020 07:21
53

Nicolai Jörgensen zit eindelijk weer goed in zijn vel en wil nog een keer kampioen worden met Feyenoord. In het seizoen 2016/2017 viel alles op zijn plek voor de Rotterdammers en de Deense spits denkt dat dat ook nu kan gebeuren.

Jörgensen denkt dat Feyenoord een goede ploeg heeft en voor de titel kan gaan, maar ziet ook een nadeel. "Het is afwachten wat de invloed is van lege of bijna lege stadions op de competitie", zegt de spits in een groot interview met het Algemeen Dagblad. "Iedereen weet hoe het er in een volle Kuip aan toe gaat en wat voor impact dat heeft op tegenstanders. Dat zal nu anders worden."

Toch heeft de Deense spits dat ene doel voor ogen: de landstitel. "Ik wil nog een keer kampioen worden met deze club, dat was het beste gevoel dat ik ooit had als voetballer. Het is mogelijk, al is de factor geluk ook niet onbelangrijk. Alles moet meezitten. Maar ik heb geleerd om iets niet te maniakaal na te jagen. Een meer relaxte houding kan wonderen doen."

Aan Jörgensen zelf, die in het laatste kampioensjaar van Feyenoord clubtopscorer werd, zal het niet liggen. "Ik ben honderd procent in orde, dus ik ben gelukkig. Sterker nog, ik voel me voor het eerst sinds lange tijd weer echt geweldig. Ik was vaak te gestrest, omdat ik zo graag helemaal fit wilde zijn. Het jagen daarop heb ik een beetje losgelaten. Het werkt, denk ik. Ik voel me top."